Naar het overzicht

“Ik heb hier nog geen dag niet gelachen!”

Henk van Buul (67) woont sinds januari bij Anna Ouderenzorg, op de locatie Heuvel. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Henk was altijd heel duidelijk: “ik wilde niet naar een verpleeghuis.”

“Eigenlijk ging het thuis al een paar jaar niet meer goed. Dus ergens wist ik wel dat het beter was. Mijn dochter woont in Nuenen en zij heeft geregeld dat ik hier terecht kon. Lekker dichtbij. En nu denk ik: had ik deze stap maar 4 jaar geleden gezet. Het is totaal anders dan waar ik bang voor was.”

“We doen heel veel leuke dingen: rolstoelraces, sneeuwballen gooien in de winter. We halen de ene streek na de andere uit. Mijn kapsel op de foto is er ook zo een. Een van de verzorgenden heeft de kuif erin geknipt en mijn haar gekleurd. Ik hou van dat soort grappen.”

“Met Derk die ook op de foto staat, heb ik een bijzondere band. We hebben hetzelfde motto: elke dag een lach. Maar hij is niet de enige hier. Het hele team is geweldig. Ze doen alles voor elkaar en voor de bewoners. Dat merk je iedere dag en daarom voel ik me thuis. Ik zit hier echt 1000% op mijn plaats.

Op de foto met Henk staat EVV-er Derk Bergmans.

Wil jij jouw Anna verhaal graag delen?

Dan komen we graag met u in contact! Stuur een berichtje met uw gegevens naar communicatie@st-anna.nl.