Naar het overzicht

“Mijn verse cake staat nog steeds op het menu.”

Gerard Slegers is al een tijdje met pensioen, maar nog steeds een heel vertrouwd gezicht bij Anna Ouderenzorg. Geen wonder, want hij runde meer dan acht jaar lang het restaurant ‘Gasterij Bij de Boom’ in Anna Heuvel. “Ik was chef-kok in het Anna Ziekenhuis toen ze me vroegen om de gasterij te doen. En ik heb ja gezegd onder één voorwaarde: dat ik het op mijn manier mocht doen.”

Wat is de manier van Gerard? “Ik hou van beleving en de geur van vers eten. Niks uit een pakje. In het ziekenhuis maakten we 2.000 maaltijden per dag, maar allemaal vers, met eigen recepturen. En dat wilde ik ook in de gasterij. Toen ik begon, was het niet meer dan een broodje kaas. Ik ben begonnen met een paar simpele gerechten: een frisse salade, een uitsmijtertje, een lekker plakje cake. Maar alles zelf gemaakt met verse ingrediënten."

Gerard bedacht samen met teamleider welzijn Veroni Haans nog iets: mensen van buiten mochten ook komen eten in de gasterij. Dat is overigens nog steeds zo. “Soms kwamen ze van heinde en verre. Er was een mevrouw uit Budel die in het Anna geopereerd werd en in Anna Heuvel revalideerde. Daarna kwam ze nog met enige regelmaat voor controle bij de cardioloog in het Anna Ziekenhuis. Haar dochter uit Utrecht belde me dan iedere keer om te vertellen dat ze kwam lunchen en of ik dan voor haar weer verse cake wilde maken; om te eten en om mee naar huis te nemen.”

Gerard is nog lang niet van plan om zijn koksmuts aan de wilgen te hangen. “Ik zit nu in de cliëntenraad van Berk en Heuvel. Er zijn plannen om in de huiskamers zelf te gaan koken. Maar dat staat allemaal nog in de kinderschoenen. Ik wil heel graag helpen om van zulke ideeën een succes te maken.” 

Het zijn de kleine dingen waar Gerard het meest van geniet. “Ik heb ontzettend veel mooie momenten meegemaakt. Een rolstoelrace door het restaurant, een champagnelunch met hapjes in het hospice, om het leven te vieren. Het gaat allemaal om aandacht voor mensen. En je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug. Of een reep chocola voor de goede zorgen. Prachtig toch? Als iemand je zoiets geeft, dan heb je het goed gedaan.” Maar het allermooiste compliment is misschien wel dit: “Ik ben dan wel met pensioen, maar mijn verse cake staat nog steeds op het menu.”

 

Wil jij jouw Anna verhaal graag delen?

Dan komen we graag met u in contact! Stuur een berichtje met uw gegevens naar communicatie@st-anna.nl.