Naar het overzicht

“Soms zingen we ineens hetzelfde liedje.”

Beste vriendinnen ontmoet je op school, in het café of op de sportclub, maar niet in het ziekenhuis, toch? Floor Tigelaar en Sanne Kuijpers wel. Dat wil zeggen: tijdens een dagje uit met jonge diabetespatiënten, georganiseerd door de diabetespoli van het Anna Ziekenhuis. “We zaten samen in een karretje in Bobbejaanland”, vertelt Floor, “en we hadden gelijk een klik.”

De dames hebben dezelfde diabetesverpleegkundige, Diny Brands en dezelfde internist; dokter Alexander Stork. Dat is volgens Floor geen toeval. “Het Anna organiseerde een sportdag voor diabetespatiënten en daar waren de internisten ook. Met dokter Stork konden we over van alles praten. Niet alleen over diabetes maar ook over uitgaan en gewone dingen die we leuk vinden. Dat vinden we allebei belangrijk, ook al zie je de internist misschien maar 10 minuten per jaar.”

Met Diny hebben Floor en Sanne regelmatiger contact. Sanne: “We mogen haar altijd appen als er iets is. Maar eigenlijk bel ik meestal Floor. Wij weten van elkaar inmiddels precies hoe onze lijven werken.” Als Floor en Sanne op controle moeten bij Diny, dan maken ze de afspraak altijd met zijn tweeën. “Het is fijn om samen op afspraak te gaan, want dan kun je elkaar aanvullen en steunen. Maar het is ook gewoon voor de gezelligheid hoor. Dan gaan we eerst samen naar het ziekenhuis en daarna iets leuks doen.”

Floor en Sanne zijn echte hartsvriendinnen. Sanne: “Wij doen bijna alles samen. Naar de stad, een terrasje pakken of naar de bioscoop. We kunnen gewoon naast elkaar zitten zonder iets te zeggen en dan is het al gezellig. En we hebben ook serieuze gesprekken, over suiker en over het leven. Andere vriendinnen snappen dat niet altijd. Maar het is vooral leuk hoor. Soms zingen we zelfs ineens hetzelfde liedje.”

Het is fijn als je iemand hebt die precies weet hoe het voelt. “Diabetes is een ziekte waar je elke dag over na moet denken. Maar ik hoef Floor niks uit te leggen als ik een keer humeurig ben, of als ik een dag wil skippen. Soms gaan we samen naar de Mac. Dan weet je dat de volgende dag zwaar wordt. Maar wij hebben dan elkaar om tegen te klagen. Zo’n vriendin gun ik iedereen.”

 

Wil jij jouw Anna verhaal graag delen?

Dan komen we graag met u in contact! Stuur een berichtje met uw gegevens naar communicatie@st-anna.nl.