Naar het overzicht

“Je maakt Annie niks wijs want ze is zelf 40 jaar verpleegkundige geweest.”

Annie is de oudste bewoonster bij Anna Ouderenzorg. 101 is een zeer respectabele leeftijd, al maakt Annie er liever grapjes over: “Het bevalt me maar matig hoor!” Niemand maakt haar iets wijs want ze is zelf 40 jaar lang verpleegkundige geweest. “Vroeger was alles wel veel strenger dan nu hoor.”

“Ik heb altijd met veel plezier in de zorg gewerkt. Ik vond de medische kant enorm interessant, maar mijn favoriete herinneringen zijn toch aan mijn collega’s en de omgang met patiënten.” In dat opzicht is er misschien niet eens zoveel veranderd in al die jaren.

Annie heeft een paar favorieten bij het Anna. Dewi staat op dat lijstje. “Ik vind haar sympathiek en ze doet haar werk goed.” De klik is wederzijds. Dewi: “Ik ken Annie al sinds ze hier kwam, een jaar of 8 geleden. Mijn collega Annelies is haar absolute favoriet. Zij werkt in de nachtdienst en als ze er is slaapt Annie merkbaar beter. Maar wij hebben ook een goede klik hoor!”

“Annie houdt van vakantie en uit eten. Af en toe eet ze in de Gasterij nog lekker een stuk taart. Voorheen ging ze ieder jaar met haar partner op vakantie. Als ze dan terugkwam vertelde ze honderduit over hoe leuk het was en liet ze ons de foto’s zien. Haar partner kwam iedere dag op bezoek en dan gingen ze buiten wandelen of naar het restaurant. Helaas is haar partner vorig jaar overleden.”

“Annie is heel attent. Als een andere bewoner ziek is, vraagt ze altijd hoe het met die persoon gaat. En als iemand jarig is, geeft ze hem of haar ook weleens een doos bonbons. We maken ook graag grapjes met elkaar. Ze houdt bijvoorbeeld niet van pillen slikken. Als ze dan toch al haar medicijnen genomen heeft, zeg ik altijd: nu krijg je 10 punten.” Annie grapt er achteraan: “Ik zou liever geld winnen dan punten, dan konden we tenminste naar het casino.”

Wil jij jouw Anna verhaal graag delen?

Dan komen we graag met u in contact! Stuur een berichtje met uw gegevens naar communicatie@st-anna.nl.