Naar het overzicht

“Soms heb je ineens een speciale band met een patiënt. We schreven een liedje voor hem.”

Ad is IC-verpleegkundige en werkt al 40 jaar bij het Anna. “Ik heb mijn opleiding hier gedaan en ben nooit meer vertrokken. Ik denk dat het hele ziekenhuis mij intussen wel kent, want ik ben altijd actief geweest met activiteiten, in de cabaretgroep en ik geef les op de Anna Academie.”

“Heftige dingen en mooie dingen gaan op de IC vaak hand in hand. Ik had eens een patiënt met een ernstige complicatie. Op zijn nachtkastje lag het boek: ‘een ongewoon gesprek met God’. Ik las toevallig hetzelfde boek en we raakten aan de praat over van alles en het leven. Ineens hadden we een band. Maar een uur later kreeg hij een hersenbloeding. Heel heftig.”

“Gelukkig is het allemaal goed gekomen en is hij opgeknapt. Maar ik wilde er iets mee. Samen met mijn band ‘Op zoek naar Johan’ heb ik een liedje geschreven. Het gaat over connectie, en de klik die we samen hadden, die avond op de IC. Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat het liedje af was. We hebben het live voor hem gespeeld, bij hem thuis. Het werd een huiskamerconcert met familie en vrienden, het hele huis vol. Hapjes en drankjes erbij. Mooi, maar ook heel emotioneel.”

“Empathie is heel belangrijk vind ik. En ik krijg er ook energie van om intensief met mensen bezig te zijn. Dat zit echt in mijn dna. Ik wil graag iets betekenen voor mensen. Dat is natuurlijk niet altijd in de vorm van een liedje, maar dat hoeft ook niet. Je kunt van ieder moment, kort of lang, iets bijzonders maken. Dat vind ik zo mooi aan ons vak.”

Wil jij jouw Anna verhaal graag delen?

Dan komen we graag met u in contact! Stuur een berichtje met uw gegevens naar communicatie@st-anna.nl.